Skip to main content

Over INKSIGHT & Maaike Borsboom

21 april 2016 de wereld stond even stil en alles viel op zijn plek. Ik deed mee aan een Bikablo® basistraining, visueel faciliteren. Creatief denken kan hand-in-hand gaan met ontknopen van ingewikkelde processen. Wat een inzicht! Door het ontsluiten van mijn visuele vaardigheden opende zich een nieuwe wereld. Visueel werken voelde als adem halen, waarbij met elke teug deuren worden geopend die naar nieuwe inzichten leiden.

Mijn carrière als manager Social Work, had ik al aan de wilgen gehangen, deed inmiddels interim management klussen, maar miste richting. En met het schrijven van (beleids)notities was het moeizaam om veranderingen in groepen te weeg te brengen. Maar die ene Bikablo training leidde tot een nieuw avontuur in het visuele universum. Creatief denken, complexe informatie ontrafelen, helderheid scheppen, en betrokkenheid vergroten, yes! Het pad van de Aanblazer was gestart. Organisaties visueel begeleiden door het aanblazen van een klein vonkje tot groot passioneel vuur, starten bij verlangen, toewerken naar een prachtige realiteit.

Fast forward 2023, visueel werk is nog steeds de basis van wat ik doe als Visual Dialogue Maker en global certified Bikablo trainer bij INKSIGHT.

INKSIGHT is het vervolg op de Aanblazer. Want stel je voor, werkend in een internationale context waar Engels de voertaal is. De werkzaamheden van het bedrijf groeien. Maar je voornaam Maaike en bedrijfsnaam De Aanblazer zijn onuitspreekbaar voor je collega’s. Dus tijd voor een andere naam:

We creëren een wereld waarin iedereen vrijheid en ruimte van denken heeft. Door hart, handen en hoofd met elkaar te verbinden worden andere perspectieven mogelijk, waardoor beweging ontstaat.

INKSIGHT is een samenvoeging van INK (inkt) het materiaal waar we vaak mee werken, en INSIGHT (inzicht), het inzicht dat vaak ontstaat terwijl we tekenen, en ook IN SIGHT (in zicht hebben), iets in het zicht hebben, het letterlijk zien, ons visuele zintuig stimuleren.

*Spark creative thinking to find solutions*

Ik geniet ervan bij individuen en groepen hun creatieve bron aan te boren en dat te combineren met het nadenken, ontrafelen, deconstrueren, herstructureren van de thema’s waar zij mee bezig zijn, zodat ook bij hen nieuwe deuren en mogelijkheden geopend worden. Kenmerkend voor INKSIGHT, geloof hebben dat iets kan, samen zoeken naar hoe, Mijn carrière switch is bewijs dat het kan.

Wie is Maaike?

Geboren
op het platteland Groningen, Noord-Nederland, met vrienden op avontuur struinend door de velden en slootjes. Kikkers vangen, vlotten bouwen, vuurtjes maken, dromen over verre reizen.

Houd van,
elke dag iets maken, tekenen, zingen, dansen, muziek, beeldhouwen, kunst beleven, koken&bakken, lekker eten, buiten zijn, wandelen en hardlopen.

Karakter
enthousiast, creatief, positief, leider, doen en denken, denken in oplossingen, nieuwsgierig, stelt vragen, tikkeltje eigenwijs ;)

Persoonlijk
mijn gezin, familie, vrienden, collega's, buren....en ook behoefte om alleen te zijn

Opleidingen&cursussen,
VWO, HBO-sociaal pedagogische hulpverlening, MA Comparitive European Social Studies, Inleiding Preventie, Projectmatig werken in Zorg&Welzijn, NMI register Mediator, Oplossingsgericht managen, Oplossingsgerichte mediation, Resultaatgericht Leidinggeven, Businesscoaching, Bikablo basis trainer, Bikablo Advanced trainer, NLP basis cursus, Clean Language training,
9-fieldsstructure training, Bikablo Visual Storytelling trainer.

Waarom moeilijk doen als het samen kan
- Loesje -

Partners van Inksight

Geen mens beheerst alles even goed, vandaar dat INKSIGHT regelmatig samenwerkt met partners, kwaliteiten bundelen om samen verder te komen dan alleen. INKSIGHT heeft een uitgebreid netwerk van betrouwbare partners, die afhankelijk van een vraag samen op trekken.

INKSIGHT is verbonden met visuele collega’s
Visueel verslaglegger (graphic recording), een grafisch vormgever, tekstschrijver, illustratoren:

Collega visueel werkers
Bikablo.com, collega-trainers alsook de graphic recorders & illustratoren van BILTwerk samen ontwikkelen we werkwijze en producten om de verandering te verbeelden. Regelmatig geven de global certified Bikablo trainers samen trainingen.

Vizualizer.Network Nederland
Een netwerk van visualisers in alle soorten en maten, uitwisselen met collega visualisers, op praktisch en zakelijk gebied (besloten whatsapp groep)

European Visual Practitioners
Een gemeenschap van visuele beoefenaars gevestigd in Europa, die elkaar in staat stellen professionele groei te realiseren en de impact van visueel denken te verspreiden. https:/europeanvisualpractitioners.org
 
IFVP International
Forum of Visual Practitioners worldwide, lid
The International Forum of Visual Practitioners is an international forum with hundreds of members. We offer educational, marketing, and networking opportunities for our members, which is highlighted by our yearly conference. https://ifvp.org

Partners met andere experts

EXPERTS
Soms zijn partners nodig met kennis en ervaring op specifieke terreinen bv een antropoloog, verandermanager, een systemisch coach, psycholoog, een business consultant, fotograaf, tekstschrijvers, grafisch vormgevers.